exploraceeeeeeeeee i lebiuu ckgu

20:30 anis 0 Comments

assalamualaikumm bloggers ! yeehaaa . k harini nak update pasei aktivti kat sekolah pagi tadi sumpah macam mangkuk tandas bongok punya aktiviti but fun u knoww :p sebelum aku cerita lebih lanjut pasei aktiviti tadi tuu aku nk komen sikit pasei cerita LOVE YOU MR ARROGANT semalam ! last jahh ! kau ade tengokk ? best kottt sumpah sour *eh tipu tipu* sumpah sweet kott ! sweet tahap kucing tahan nafas nk berak je hahahaha *k yang ni pon tipu lagi* best senanya cite tu . smpai kkak2 aku dok download cerita tu full episode jahh *sape nama jah kat sini ? ==* bak kata kucing aku dia pon dah naik jemu asyik dengar suara si ZARA ngn IRHAM je kat laptop ni == haih hah dh tu je aku nak gossip komen :p 

k beralih kembali kepada tajuk utama yang telah ditulis diatas *dah rasa macam tulis karangan BM pmr nak bagi kat ckgu ajam je hahahahahaha* LOL haha aku nak sisip kan lah beberapa peristiwa sedih pahit kelat tawar masin manis and so on kat sini pasei aktivti EXPLORACE ! macam biasa komfem ah kena bahagikan kepada kumpulan kan . selepas bhagi 7 kumpulan maka terjebak termasuklah aku kat dalam kump 6 hahahaha *ayat aku harini macam dramatis je macam dramatis jeee* lepas tu ckgu bagi setiap kumpulan sebatang kayu and kain untuk lukis gambar justin bieber logo atas kain tu and terus jadikan as a 'flag'.. then kena cipta yell pulak tu . so kiteorg dapat idea dari ketua kiteorg ACHA untuk ber-yell cemginii "H O T T O G O kumpulan enam HOT TO GO , kumpulan enam ....... go go go go !" comel ke idakkk ? macam comel je , macam sedap je hahaha k 

then start lah EXPLORACE kiteorg dgn berbekal kan sekeping sampul surat yang di dalamnya terkandung satu surat as a 'clone' untuk kiteorg spot the check point . dah tu bukak sampul suratnya , perghhhhh bahasa jawa lah bahasa planet mana samua dok tercampak kat dalam surat tu *over tahap maxx hahah* then aku pi ah tnya kat pngawas sorang ni . nak tau dia boleh jawab apa ? 

CONVERSATION


aku : weh micheal jordan tu sape oi ?

dia : haaaa ? *muka separuh terlopong hampir lalat masuk mulut*

aku : ha tau idak micheal jordan *sambil tunjuk kertas yg diberi*

dia : ohh tu pemain batu seremban kan ? *tersengih*

aku : eh yeke ? bukan pemain congkak antarabangsa ke ?  *buat muka bengang*

------------------------------------------------------------------------------------- THE END------------------------------------------------------------------------------


bahasa terengganu ah macam2 bahasa sampai pening nk mncari mksudnya == so nk tgok ape yng kiteorg buat kat kelima lima check point ? hah scroll bawah sikit . skit je jgn bebanyakk ! 



nombor 1 : para peserta akademi fantasia explorace dikehendaki membuat                       roket menggunakan kertas lukisan dan markah akan dilihat dari segi yang paling jauh akan mndapat tandatangan guru yang menjaga check point tersebut.


nombor 2a) : kali ni kat checkpoint yang kedua ade dua tugasan sumpah tugasan kat sini macam haram jadah *opssssss* setiap kumpulan msti kena gelek bagi gelung rotan tapi sebenarnya plastik tu jgn jatuh sampai 5 saat pergh memang payah lews alkisahnya .


nombor 2b) : kan dah cakap kat checkpoint ni ade dua tugasan . k yang kedua ni pulak                           kiteorg kena balut one of the groupp member kena jadikan mumia and balut                     menggunakan tisu jamban.


nombor 3 : setiap ahli kumpulan kena pilih dua orang wakil pasukan untuk menyelam kan muka dia di dalam sebesan air yang didalamnya dipenuhi guli . and then kena amik guli yang berwarna hijau or kuning menggunakan MULUT ! ni bukan main2 ni betul2.

nombor 4: yang ke empat ni kiteorg kena basuhkan muka kiteorg then pegi cari cekelat yang tertutup dengan tepung menggunakan MULUT ! k again menggunakan mulut dahlah muka yang dah basah ni dicampurkan tepung aku rasa boleh buat goreng dah muka aku tdi hahahahaha xD betul macam hantu maklimah dow.

nombor 5: yang ke lima ni hah ni paling pening ! first kena gayut ! then after that kiteorg kena guling2 macam plkn tu jahh ! dah habis kena masuk tayar pulak -.- then kena buat helikopter sebelah tangan cecah lantai bumi smbil kena buat bunyi *beep beepp beepp*  dah tu kena letakkan somtehing like 'kotak' kat atas kepala then jalan macam itik sambil cakap * quack , quack quack* sumpah aku cakap macam sakai gilaa ! last sekali kiteorg kena lintas titi gantung goyang2 punyaa ! 

haaaa kau tengok gambo2 diatas . amacam ? mengancam ke idakkk ? hah kecut lettu *nampak dah kau nak terkencing kencing kan !

kesian kiteorg KUMPULAN ENAM NI time kat checkpoint yang kelima tu kiteorg kena dera . demi nak dapatkan tandatangn tu kiteorg kena sebut " saya sayang semua" lah "i love you cikgu " lah errr ~ hahhaha sampai sekrang aku kena bahan dgn ayat tuu perghh siott



ni ada lagi satu check point yang last , kitorg kena cari ckgu ella . kat situ lah kiteorang kena minum telur + nescafe . perghhhhhhhhh dia punya bau bhaiiii kalah perfume enchanteur paris tuuuu *tipu tipu hahaha* setiap kumpulan diberi satu cawan then kena minum dari sorang ke sorang yang belakng sekali kena habis kan . aku org yng ketiga dri belakang *fuhhh selamat beb !* then dah habis minum tu mcm biasalah ade yang termuntah , mata merah bagai , nangisss ecewah kau jahh ! aku rasa mcm minum kahak aku sendiri bhaii soo slimy rasa cam telur tu golek2 je atas lidah aku ni haa . aku nk telan tu mmg tak ahh jadi aku ngelat dengan meludahkan minuman tersebut di bawah seurat daun hahha xD lepas habis acara minum telur + nescafe tu boleh pulak kiteorg main tepung kweng kweng kweng !
yang aku tak puas hatinya aku pegi situ nak mintak tepung je nak bagi kat ckgu tiba2 ada lah seorang hamba manusia allah ni dengan dua gengaman tepung kat tangan tu pegi baling kat atas kepala akuuu then ape lagii aku jerit ah sebab snow mana pulak yang jatuh kat bumi malaysia ni aduhhh *macam siot je , macam siot je* then dah habis tu ckgu praktikum ucap sepatah tiga patah perkataan then bergerak pergi kantin untuk acara pnyampaian hadiah . Luckily kumpulan enam GO GO GO kiteorg menang lah jugak tempat ketiga kahkahkah :p jadilah wey dari tak mandang ye dakkk :p lepas tu kiteorg ber maaf maafan dgn ckgu parktikum ^^ even rasa mcam tugasan yang diberikan agak kejam but its really fun and teach us to be more dicipline and courage to face the problems :) nice kannn hihi tu je kot yang aku nak taip . thats all for today ^^ bye assalamualaikum .



             





0 lolipops: