ramadhan too fast!

23:48 anis 0 Comments

Assalamualaikum guys ! it is not too late right to say happy eid to all muslims in da world ! ramadhan tahun ni was too fast for me. now nak story sikit kelainan berpuasa tahun ni lagi lagi first time berpuasa kat asrama *almaklumlah dh jadi mjsc students kan* its kinda like weird things for the first time sbb berbuka secara ramai2 n pling penting waktu berbuka lambat nak mampos hahaha xD okey daily routine kat asrama 

- sekolah pagi macam biasa lah kan -.-
- prep haaa tang ni aku mmg selalu ponteng sebab selalu tido woo petang2 hahah xD
- prep ni time bulan puasa boleh diampunkan sbb penat *memandai je ko nis* 
- petang pukul 6:20 *lebih kuranglah*  aku ngn dinie *kpopper tuu* memang akan turun awal sebab nak tgok homeroom kiteorg dah siap serve ke belum
- selalunya belom ahh so aku pon serve kanlah untuk homeroom aku
- nak kumpul pahal lebihkan sepanjang bulan ramadhan ni

FACTS TIME BULAN RAMADHAN
- time bulan ramadhan aku boleh kira berapa kali je aku turun subuh. 
- tak silap aku lah kan aku turun subuh time bulan ramadhan dua kali je kot hahaha
- yang lain tu lebuh smua bgun pukul 6 kahkah 
- aku memang pantang betul ngn makannan makcik ds makanan tu aku boleh terima lagi tapi dia punya air perghhh -.- 
- time bulan ramadhan perasaan malas nak belajar tu membuak hahaha 
- selalu time bulan ramadhan aku akan kejutkan dinie, sabrina and anis nabilah untuk sahur 
- then after sahur aku tidur balik
- aku pernah turun ds for sahur 3 kali wehhh habis hebat dah ah tu dri orang lain hahah

okey dahdah. sehari before balik rumah ade majlis khatam al quran. diaorg kata siapa khatam kena tulis nama dapat hadiah. k aku khatam sekali actually tapi AKU TAK TULIS NAMA !!! sebab apa ? SEBAB AKU MALU NAK AMIK HADIAH FOR SURE !! 

hahahaha aku mmg pemalu tahap maximum !! okey stop cakap pasal ramadhan. kite ckp pasal raya ! baju raya dah beli ? kaler ape ? berapa pasang ? kasut dah beli ? kaler apa ? mahal ke ? jenama apa ? bila beli ? blabllablablablablablabla *membebel mcm nenek tua kehilangan tongkat nak pergi beraya sekeliling kampung*  for some people its normal right nk tanya org but for me BUDAK NI BATAK GILA NAK MAMPOS ! tak pernah raya ke dik ? 

sabar lah derr tggu lah orang tu update gmbar raya kat instagram dulu keeee twitter keeee facebook keeeee sabor sikit boleh ? ni tak menyempat tak surprise ahh weh ape barang *bajet retis nak jalan kat carpet merah euww* haha k actually aku gurau je nih. btw kita kat sini happy2 nk beli tu ini smua dapat smua baru smua lawaaa kalah retis KAYU SUCI (holly wood) , KAYU BOLLY (bollywood) n tak lupa juga artis MELAYU KAYU ( malaysia wood) tapi kat gaza ? sedara2 islam kita kat sana ? can you imagine their life there ? raya depa kat sana agak2 macam kita ke ? FIKIR FIKIR KAN DAN SELAMAT BERFIKIR :P 



okey stop kat sini je sebab anis tgh buat biskut CORNFLAKES !!! wanna join me in the kitchen ?? hihi byebye selamat berhari raya kosong kosong okay :p muahhh 

much loves, 
ANIS ALIA FAHMIZAR

0 lolipops: