My White Persian Cat With Blue Eyes

01:10 anis 0 Comments

ASSALAMUALIKUM *sambil tekincit kincit nynyi lagu Harris J ah gitew*


Its been a while since last update on last 2014 *amaigad lama gila nak mampos* so yay im back ppl lol.. buat comeback dua hari before results keluar emm actually sehari je lagi *im writing this at 12:21 a.m* so basically dah dikira hari rabu lah kan HAHAHA wte *flip hair* 

saya bersumpah kat sini takde feeling pun nk comeback menulis hahaha aku rasa nak buang aje blog ni tapi JENG JENG JENG
-
-
-
-
-
-
-
-
-
after scrolling ups and down the file that exist in MY laptop aku jumpa gmbr kucing2 aku, not to forget CHARLIE, HE LEFT ME ON 25 FEBRUARY A.K.A LAST THURSDAY *crying emojiiiiii*  bermula begini
aku bangun solat subuh (tidur kat bilik mak becoz my dad isnt here smbil menemani mak aii tidurlah) Charlie dok tunggu je aku habis solat kat atas katil kepala dia dok pandang aku *aku tau lah dia dok pandang aku i ada feel sebab i tuan dia u apa tau, hey pompuan pegi mampos (ala2 ucopp dubsmash)* (sbb aku solat tepi katil). habis je bagi salam aku nmpk lah dia kat bahu belah kiri aku dok ngiau2 *i miss his meowingg* macam biasa rutin harian dia kat aku yang dia tak buat kat orang lain adalah cium mulut aku I REPEAT MULUT k ape barang hidung tak sweet ah brader. exactlyyy like THIS!!! 

*hitam tu kaki aku yg belah atas tu ade rmbut sikit so WAJIB conteng*

boleh nampak effort dia nk cium aku smpai berdiri, before ni kucing2 aku yg lain smua dok tenyeh2 pipi ja takde yg cium smpai berdiri diri ni takde k takde.
ok sambung cerita, lepas habis solat subuh aku suruh dia sayang aku, dia pun cium lah dua tiga kali iada kot pastu aku bawak dia gi tempat makan dia. aku bagi dia makan kat wet kitchen. pastu aku ngntuk sgt *biasa aku tak tido k after subuh tapi hritu pulak nk tido after subuh haih tahlanakkk* aku pun siap pesan kat Charlie (charlie makan kenyang2 ya anis nak tidur jap) tapi tiba2 aku terjaga mak aku kejut aku tolak2 aku *sebab aku memang susah bangun wei tak mohong* aku tengok mak aku dah nangis dah. mak aku cakap "adik charlie dah mati" terus laju aje air mata mak aku. aku pun apa lagi dah macam meracau "weh apeni adik baru bagi dia makan ma, adik tidur kejap je ma apeni mana boleh dia baru cium adik maa" *cant deny im crying while typing* "cane boleh mati" "kena langgar" "siapa bodoh langgar takde otak ke" 

opah aku n atuk aku ada haritu. both of us (me and my mom) duadua tkmau tgok mayat dia depan rumah sbb tak sanggup so my mom ask our jiran sebelah tolong tanamkan sekali n his wife said "kak kepala dia yg kena kak terkeluar biji mata dia" allahu i cant bear to hear such that thing happen to my lovely cat.duh. aku mula lah maki orang yang dok bawak vehicles laju2 macam pelesit HEI KAU BAWAK LAJU2 JALAN TAMAN BUAT APA SETAN, NI AMIK LESEN KAT MANA NI SETAN. mak aku ckp kat ws group family aku kakak sulung aku AYONG tgh kerja pun boleh menangis. aku bebel2 kat abah sbb abah cakap "orang tu tak sengaja" ish haritu aku takleh terima ayat sengaja tak sengaja KAU INGAT JALAN KAMPUNG KECIK CIKENONET ADE PARIT KIRI KANAN SAMPAI KAU TAK BOLEH NAK ELAK? punya mengamuk aku that day.
and then sampai sekarang kelibat Charlie, tersebut sebut nama dia still ada. tapi nak buat macam mana kan we cant turn back time. 



allahu jujur aku rindu. time kakak aku bertunang dia boleh dok tidur kat belakang pelamin smpai semorang balik dia keluar dari belakang pelamin mengeliat. bak kata mak aku dia paling sayang aku sebab aku je yg duk rumah duk melayan dia doploh pat jam,yang dok asyik main lemak tepu dia. Charliie nnti kat sana tolong Anis masuk syurga ya. Benda aku paling rindu nak bebel tiap kali Charlie kacau aku "Ma tgok anak ma sekor ni gedikk" (sebab dia suka gigit siku and lutut orang) (not to forget dia suka gigit rantai emas aku ni huruf A sebab A for Anis n A for Ali/Charlie) pastu mak aku mesti jawab "sejak bila pulak ma beranakkan kucing" (sambil gomol2 Charlie)

Bila aku nangis je (sounds funny tapi kau bukan kat tempat aku) mak aku mesti cakap "Charlie tunggu kita lah kat sana nanti dia tolong kita sebab kita jaga dia baik2" 

okay settle at 1:08 a.m basically esok amik result haa sudah sudah sape tanya aku BLOCK! 
byebye. assalamualaikum selamat pagi. selamat bertahajjud.





0 lolipops: