UKCG stands for ujian kecergasan calon guru (mungkin)

23:34 anis 0 Comments

ASSALAMUALAIKUM GAISSS! 

so basically rini aku baru balik dari UKCG hahah habis petang matt oii. punya lah lama kena dok tunggu maklumlah dapat sesi last sedih je hmm *taklah sediih mana sebab semoat pi jalan2 lol* ok so nak habaq lah kat sini appa yang jadi petang tadi hahaha

so aku pun berangkat lah pi ipoh like pukul 7 lebih something sempat pi breakfast kat kedai baru Pak Andak hat kat Kg bahagia tu *aduihhh dok peromot pulak laaa hahah* so basically aku order capati (fav bhai) k takde kena mngena hahaha kk continue to our *no no this my blog so MY* continue to my ... myyy .. my apetah taktau kk ke tajuk asal ya sayang sayang..

jadi seorang anisatul pun dah smpailah ke tempat UKCG di jeng jeng jeng 
di kampus Ipoh muehehehe aku mati2 ingt aku org macam bapak overexcited mai macam paling awai nohhh padehal phewwwwwwwwww
-
-
-
aku dah tak leh nak park kat bahagian atas dah pun HAHAHAHAHAHA dah ramai mai rupanyaaaaaaaa. so terpaksalah jalan kaki meredah selembar padang *bukan selembar ya gaissss jgn ditiru* hahaha so pi lah check betoi ka dak nama aku ni ada kat depan pintu dewan apedia tah nama aku tak ingat so nama aku ade berNOMBOR 94 

pastu kena sign so aku pun sign la *idek the space given was too small or my sgnature is too big tho?* HAHAHAHA sebabnyaaaaa sign aku melebih lebih smpai ke space org lain *eh peduli apa* ahh biaq ahh 

pastu kena dgaq taklimat like 30 minutes before jawab test like berapa tah soalan dia 100+ laa hahaha aku lupa LOL (soalan ni simple ja mcm kau jwb soalan pend sivik tapi hgpa jgnlah dok jujur sgt naaaaa fake sikit ehhhh lol jkjkjkjk) 

so habis settle dah test tu mcm pukul 1pm centu pastu ujian fizikal aku lmbat lagi mcm yang aku tulis hat atas tu aku dapat sesi last *sesi 4:45 petang gaisss* before ujian fizikal tu aku pi lah keluar makan solat apa smua singgah giant sat.

depan IPG kampus Ipoh tu ade satu kedai makan murahh WEHHHHHH murah gilaaa tau dak *k aku dok promote lagi nih hahahaha* n SEDAPPPPP semestinyaaaa!!! pastu aku dah kenyang makan aku mcm emm emm dah kenyang tersandar terbelahak segala baru aku sedar org tu dok habaq lunch ni makan bar of choc je yang aku ni?????
AKU DAH MELANTAK SEPINGGAN NASI DENGAN SEEKOR IKAN KELI N SAYOQ APA TAH LUPA pastu pegiu giant dok melantak coolblog choc dengan rojak hg tau dakkkkkk mati lah aiiiii satgi tak lari nak bangkit tubii *aku taip sambil geleng kepala mengenang nasib perut yang disumbat* pastu aku mcm eh takpalah dah rasa nak makan kan LOL anis LOL 

so dah nk dekat pkul 4 centu pi balik IPG 
k dipendekkan cerita aku pun masuklah meh aku nyatakan aktiviti dia

AKTIVITI 1
-jangkauan melunjur (depa bagi 3 kali trial n kiraan kali ketiga tu yang dikira okay!)
 so basically yang hat last skali tu lentik kan badan hampa smpai dapat rekod tggi k aku dapat jeng jeng jeng aku dapat 39 je HAHAHA depa kata kalau mrkah full kena 44 

AKTIVITI2
-aku pi BMI time tu aku takmau tengok berat ngn tggi aku segala sebb aku takut aku kurang berat ecehhhhhh *ni nak bagitahu kat hampa jgn nk perasan sgt macam aku yg hmpa duk rumah berat makin turun K* *sebab aku ingt berat aku turun n akan mnyebabkan BMI aku jadi LESS WEIGHT* tapi sebenaqnya BMI aku normal wehh akak tu kata ideal adoiii perasan nya akuuuuuuuuuuuu *tup muka wehh*

AKTIVITI 3
-aktiviti sterusnya tekan tubi wehh time ni aku mngucap panjang gilaaa weh tak muhong ahh! tup tup aku dapat 30 lah siakkkk phewww bangga pulak *tgn ada bicep ceni lah gaissss* hahaha alhamdulillah 

AKTIVITI 4
-kena bangun tubi HAHAHAH yang ni kelakar sbb aku teringatkan segala makanan yang telah aku sumbat before ujian fizikal tdi sebelum baring aku dah mngucap jugak ni bagi lepas 3 pun jadi lah pastu alhamdulillah aku lepas smpai stage 4 *stage 5 ramai yang tak lepas k so tak payah nk gelak sgt K* lol 

AKTIVITI 5
-BLEEP TEST  gaisss hahahaha pastu aku pun teringat lah zaman2 aku ber bleep test kat maktab dulu aku dapat level 3 somthing pastu kat ipg ni aku dpt level 3 je wehh hahahahahahaha takpelah dah penat beno gamaknya *taknak mengaku lembik ceni ah* lol

okaylah so dah habis semua aku pun balik lah habis like pkul 5 lebih pastu smpai rumah pukul 7 tepat... anddddddd malam ni aku ada BBQ gaiss dengan batch SEMESTA98 kat rumah Zunah btw ATYN N ZUL yang amik aku kat rumah sbb tkde sape nak hantar so depa pun amik aku TQ GAISSS!! IT WAS FUNN!!! gambar? satnohhhhh 








okay gais dah malam NIGHT! ASSALAMUALAIKUM 

lots of loves,
ANISFAHMIZAR

0 lolipops: