Movie review: Me before you

15:34 anis 0 Comments

Assalamualaikum! harini kelas cancel (dua class cancel) so apa lgi bosan lah kan eceyy bosan pdehal happy kahkahkah so aku pun lepak ptar ngn syaza, insyi,melur n aifa. n aisyah! 

aku nk buat movie review , movie yang aku bru tengok last week which wasssss tenenennenenenenenenennenenenenenenene 


ME BEFORE YOU!! 


so senanya aku tengok movie ni wed last week with mah n aqilah kat ioi it was fun tho!! the movie was fun no liee..

so here we go the info 

Title: Me before you 
Genre:Romance
Date released: June 3 2016 (US) 
Director: Thea Sharrock 
Cast: Emilia Clarke, Sam Claffin, Matthew Lewis, Jenna Coleman n others.

Movie ni mengisahkan seorang perempuan, Louisa Clark ( Emilia Clarke) yang baru diberhentikan kerja disebuah bakery setelah bekerja disitu selama bbrapa tahun. Dia pergi ke sebuah job center untuk mencari kerja kerana keadaan keluarganya yang memerlukan duit. Dia telah ditawarkan dengan sebuah pekerjaan yang dikatakan "desperately in need" di sebuah rumah besar untuk menjaga seorang lelaki yang lumpuh akibat kemalangan jalan raya di mana dia telah dilanggar oleh sebuah motosikal, William Traynor (Sam Claffin). Disebabkan oleh perwatakan ynag ramah dan talkative serta ceria dengan fashion2nya Lou berjaya merapatkan dirinya dgn Will dan mmbuatnya kembali tersenyum seperti ynag dikatakan oleh doktor peribadi Will.Lou mmpunyai boyfriend yang suka berlari dan sangat aktif dengan kegiatan luar, Patrick (Matthew Lewis) sehingga Lou merasakan lebih selesa ketika berada di smping Will yang lebih mengetahui apa yang di sukai dengan memberikan hadiah hari jadi berupa seluar ketat berjalur di hari jadi Lou di rumahnya. Ending? tengok lahh how was the movie going okay :) 

kalau aku lah aku bgi 5 star out of 5 if ten, ten star out of ten. phewww nampak tak betapa bestnya movie ni sebab ada scene yang boleh gelak berdekah2 n ada scene yang aku tetiba nangis ngan mah. 






haa lagi satu bagi penggemar penggemar movie esp romance, korang mesti penah tengok Love rosie right? haaa the guy in the Love Rosie who is Alex is the William Traynor! 

so guys, selamat menonton :) 

lots of loves,
ANISFAHMIZAR


0 lolipops: