tipu parents?

23:41 anis 3 Comments



Assalamualaikum! second entry after final haha so tiba2 malam ni rasa nak menaip
gatai naw jari ni 
tajuk?

benda ni dah lama dah dok main kat fikiran aku 

"macam mana orang yang tipu mak ayah ni boleh berjaya?"

sis tak tuju kepada sesiapa samada yang sis kenal mahupun tidak haa gitew
bukan apa orang kata kalau satu jari kita tuju kat orang lagi empat jari mai kat kita yedak?

tapi benda ni ada, aku tahu ada.
tipulah sapa tak pernah tipu mak dia ngn pak dia..
aku pun pernah waktu aku kecik2 dulu.
tipu apa?

tipu SOLAT bak hiang
hahahaha punya lah malas dulu2
time aku kecik2 dulu la skrng ni wallahi takdak dah sebab mak aku dah macam bestfriend aku sebab dok nangeh kat kolej pun kat mak aku jugak 

sekarang ni umur 18 aku paling nak tipu mak aku pun takat dok habaq 
"mak nak keluar jap lepak ioi ngn kawan naik uber kejap jeeee"

tuptup dari pkul 10 pagi smpai ke maghrib kauuuuuuuuuu 
HAAA KEJAP SANGAT 
pastu mak aku call lah
"kejap sangat ye" (mak aku perli aku weh)

tapikan..
kalau orang tipu mak ayah dia, dia tak rasa apa2 ke eh?
aku tipu nk pi sat tu je pun rasa bersalah sikit
sikit tu pun kadang2 aku dok fikir satgi final fail ke ape ke balik dengkil satgi tak selamat ke

tapikan..
macamana orang yang tipu parents dia boleh berjaya?
ni aku takdak buktilah tapi aku tau msti ada punya..

tapikan.. 
kalau nak berjaya memang kena tipu parents dulu ke?
bukan apa, aku ni tak pernah lagi dapat full marks kat test ke exam ke 
teringin gak nk tau.. huhu

tapikan..
aku selalu terfikir kenapa kita ni manusia takde sorang pun yang tak pernah menipu seumur hidup!
sebab takut kena marah kot eh.. 

tapikan..
kalau tipu parents maksudnya takut parents marah lah kan?
kalau macamtu kenapa nak kena buat benda yang parents marah?
eh #sisnaktahujer

banyak pulak 'tapikan' malam ni, aku pun dah naik rimas hahahaha
ni sebenarnya tetiba aje muncul waktu aku dok godek2 phone tadi..

mungkin ter'godek' orang yang berjaya tapi tipu parents kot.
entahlah.



yang mana baik ambil jadi teladan yang buruk jangan ikut

 TAPI 

kalau jadi kat kawan kita? nak tegur? hm tak pasallah kau berperang. takpelah duduk diam2 tengok kan saja dan berjanji tak akan ikut macam tu ye anak2.

"people say you cant forget your first love, then why do people forget their parents and put them aside"

lots of loves,
ANISFAHMIZAR

3 lolipops:

memang ramai yang xlps dr tipu parents ni.

harap kita tak tergolong dalam group tu kan.

anis said...

amiin ya rabb :)

Anonymous said...

Salam, kadang-kadang bukan nak tipu sangat pun, tak nak parent risau je

R