Penang #buddiestrip


Assalamualaikum guyssss *kenyit mata* so how you guys doing? GOOOODDDDD????/

its been awhile lol not a while la lama gakk aaa i kena culik ok joke menghilang dari berblog cuz busy ramadhan uolsss beribadah la buat gapo gi HAHAH 

so to make it short just straight to the point ok?
seketul anis baru balik dari her #buddiestrip alaa trip dekat2 je or more like to, trip sambil menyelam minum air kah! terminum air pantai batu feringghi ke? no no no 
actually kiteorg ber-enam lima (okay supposedly berenam then one of us cancel last minute,emergency) nak pergi ambil sijil SPM je kat MRSM Merbok *saja nak tunjuk ansara kat situ KAH!* 
so dah macam dekat naw naw dengan penang ni pergi jela terus haa gitu memandang kan all of us semua cuti *sebab kami foundation n matriculation* 
so letttsss throwback what weve done

FIrst day

9 a.m. - Anis naik bas dari perak ke Butterworth
10 a.m+ - Jimbs and awin naik flight ke Penang 
12 p.m. - Fateh naik KTM dari Kobah ke Sungai petani 
2 p.m. - Jimbs, Awin n Dini naik kereta sewa kami which was VIVA ELITE AUTO yang disewa oleh Anisatul di Instagram @KeretaSewaMatDan *promote ni guys* *unpaidreview*
3.30 p.m - haa masa around ni la kami gi amik Fateh kat Stesen KTM Sungai Petani sebab nk pi MRSM Merbok.

okay so semua dh meet up dalam satu kereta haa biasalahh dengan kereta2 tu sekali rasa bergoyang pasaipa? dok kalut gelak2 tak hengat doniaa *automatically type in loghat utagha bak hang* 

pastu sampai sekolah around 4 macamtu (kalau ada orang kedah baca ni hampa jgn gelak pasaipa amik masa lama sangat dari sungai petani nk pi merbok, ni pasai kami ikut waze nah) pastu sampai2 terus gi office sbb office tutup pukul 5 en so amik la sijil sign2 segala semua terus naik staffroom tengok tak ramai cikgu pasai dah petang. pastu disebabkan kami beriman straight terus pi surau solat jamakkk kat situ 




 .............

ok kasi pendek lagi kami gi rumah cikgu rohaya around 6.30 gitu smpai 7.00 gitu sbb pi beli buah tangan kat pasar merbok (pasar sebelah mrsm) pastu sembang2 dok amik gambaq kami hat beriman ni pi maghrib kat masjid laguna pastu tak sampai situ ja, kami gerak pi rumah cikgu Masyura pukul 8.30 makan2 sedap bak hangggg. TERIMA KASIH CIKGU2 *muah ciked* hahahahah lol 



okay dah kenyang2 
9:10 p.m kami terus gerak ke Penang kali ni Fateh drive.
11:00 p.m kami sampai kat hmm padang kota kott haa yang area2 gurney tu untuk tapau makan malam pi makan kat hotel ja sebab dah penat gila bak hang! 
around 12:10 tu sampai hotel iaitu Hotel Grand Inn kat Georgetown yang ditempah oleh Farah jimbs melalui traveloka!!!
sampai2 hotel pulak boleh ada sinetron Indonesia haha tu malas cita la lantak pi kat depa..

13 JULY 2017

so kami gerak biasa la janji melayu senang habaq AHAHHAHA gerak pi breakfast pukul 10 smpai kat restoran mamak pasai nk pekena roti canaiiii mamakkkkk so kami pi kedai mamak area2 Gurney gakk sbb nak tengok laut *takdak pasai nk tengok laut padehal tau hat tu ja*



okay pastu lepas makan2 kami pi hmm pi mana sat peringat
haaa kami pi UPside Down museum haa pi la waze area2 town dah tu so smpai situ pukul 11 lebih gakk aa 

#INFO - so kat sini kami tayang IC dengan student card dapat murah dari biasa which is RM11 sahajaa.

so nah eye candy untuk hampa






#INFO - sikit info kat sini hampa toksah dok kalut pikiaq lagumana nak posing tonggang tebalik ni hampa pi masuk ja tanggai kasut teruih staff dia rembat mintak handphone ampa sbb nak amikkan gambaq ampa *toksah rasa bersalah ngat tu mmg kerja depa n toksah risau depa tak amik phone ampa punyalah* 

okay lepas dah tonggang tebalik kami tak tau nak pi meroyan mana *konfius nak makan ke apa ke* so kami gerak pi wonderfood museum haa area2 town gak tu 

#TIPS - okay nak titipkan sedikit tips di sini disebabkan kami naik kereta bukan grab mahupun uber so kena cari parking so hampa tau2 sendirilah punya payah nk parking kami pi parking kat dalam bangunan tah pedia tah nama sejam hmm berapa ringgit ja tak mahai pun seringgit kot so takyah la susah nk  cari kupon.

okay so ni eye candy untuk hampa dari kami kat wonderfood museum. 

#INFO - nak habaq ni kalau hampa student lagi tak pun still ada student card *kuat nipu nah ampa* boleh pi tayang ampa punya IC and student card pastu boleh dapat murah sorang RM10










#INFO - haa hatni pun sama lebih kurang hat tadi gak depa tak rembat aih handphone ampa depa tolong amik gambaq ja tapi posing lantak pi kat hampa

so lepas dah tengok makanan dok terliuq la pulakkkk haa palagi kami dok cari makan laa tapi takmau makan berat2 nau nak coffee ja la gitu. pastu pi la Black Kettle. decor dia memang lawa air dia umphhhh kalau hat pahit tu mmg pahit betoi la kalau hat masam tu uih minum sampai kedip2 mata sumpah muka hang burok ahh aku habaq HAHAHA 






okay pastu dah sampai zohor kami yang beriman ni pi la buat solat jamak kat masjid kapitan keling hmm kat area2 tu gak so dah siap jamak semua kami pi makan kat kedai mamak apedia tah nama aku pun lupa satgi aku ingat aku boh! pastu hmm ni sebenaqnya my first attempt la orang kampung aku cakap, so yang orderkan untuk aku jimbs hehehehe thank you baby. pastu aku makan sedap wehh dapppppp. 

okay pastu dah nak petang2 gitu kami pi bukit bendera. so berbalik kepada #TIPS di atas tadi kami parking kat dalam satu bangunan bersebelahan dengan bangunan bukit bendera tuu. 
#INFO - okay hat student2 mcm kami yang masih lagi menggunakna duit mak ayah ataupun duit raya atau duit bekerja di kedai BATA *akulah tu* AHAHAH ampa boleh dapat diskaun naik train Bukit Bendera tu RM5.00 two way means pi balik la (tapi kalau ampa terlebih rajin nak panjat sendiri boleh ja) 

eye candy lagi 








so kami turun dari Bukit Bendera time tu memang nak senja dah so terus straight pi masjid kapitan keling tu solat jamak and sebab kami nk dinner kat cafe area2 town tu gak. 

So this is the cafeeeeeeee nama dia hm sat Awesome Canteen. decor dia memang awesome beb and ia punya makanan pun sedap2 n kenyang2 (kami sampai tak larat bungkus fries bawak balik) (tapi senanya kedai tu nk tutup dah pun) KAH!! 





so memang hari tu seharian kami keluaq tak balik2 hotel. so kami gi 7-e malam tu beli roti untuk breakfast esok pagi sbb esok nya nak balik dah so takmau terkejar2 gituu.

14 JULY 2017 

The day started dengan solat subuh hahahah of course la uolls orang beriman kan *amiin* so kami smua memang nak gerak awla pagi tu sebab nk gi street art so takut takdan (sebab nk ke butterworth around tengahari) 

TAPI!! Allah s.w.t turunkan rahmat pagi tu sejukkkkk je allahu memang takmau gerak dari katil bak hanggg. tapi lama2 reda dah hujan tu so kami gerak or lebih specificnya check out hotel pukul 8:30 a.m gitu awal bak hangggg 
so dlm otw tu renyai2 dah sampai kat area town tu alhamdulillah tak hujan dah sejuk2 mcmtu so memang nice la bak hang jalan2 kat art street dapat lak kami naik basikal cute2 warna pink uishhhh memang molek lah sek kito kecek HAHAHAH 

nah eye candy 






so lepastu kami gerak ke Chowrasta nk pi kedai buku secondhand tu tapi kami smpai time tu tutup lagi but supposedly dah bukak maybe depa terperangkap dalam hujan pagi tadi haaa tido balik lebohhhhhhh. 

terus kami gerak ke hm mall apetah nama aku tak ingat kami minum starbucks lu lek lu sapkok lu pastu baru pergi lunch kat foodcourt situ.

pastu bergegas lah kami ke terminal feri sebab anis and fateh nak ke seberang (Butterworth) so naik feri time tu pukul 1:10, sampai kat Butterworth punya terminal tu pukul 1:30 macamtu so memang tak lama pun and rezeki kami sampai2 je dah ada feri tunggu. And my ticket was at 2 oclock to Perak *keluaq Penang speaking pulak ahh* so habislah trip kami kalinii ni baru kalini kalitu belum lagi *k hambar dont support this poor soul of mine* 

so taraaaa thats all for now. Bye2.

lots of loves,
ANISFAHMIZAR


Asasi UiTM Dengkil



Assalamualaikum *fuhfuh* (tiup habuk lol) hahahah  its been a while since my last update.
So title? Hahahaha its time to update about my foundation life.
Overall it wasn’t that bad nor that good but still I enjoyed my asasi life!! YAY 
Btw yesterday was 12th may bersamaan dengan tarikh SALAM UiTM which meanssssss
final result has been sent into every Uitm students email *hands are shivering* lol
Praise to Allah the most almighty for this rizq .Hopefully Ill manage to pursue my study in course that I want to (n all my friends!!). Feel blessed to be around with ppl that cocooned me with loves ,yet annoyed sometimes *giggles*that is what friends are for.
So to those who are going to get into Uitm Dengkil (spm leavers definitely!)  these stuffs aint tips but just to clear up how was it to be in UiTM Dengkil based on my experience ngeh!
Kita highlight hashtag sikitt #DengkilPerform kah! *ive never use this before for my own purposes but now why not?*

1. I took this pic deliberately cuz my instax had a problem and so here it is the scenery of our not-so-apartment-condo-nor-flat hostels and yeap for girls they were named Dahlia (3 blocks so, Dahlia 1, Dahlia 2 and Dahlia 3) for the contrary (I meant the boys’) they were named Tualang n so on.




2.  So next, bilik kroh kroh. Bilik tidoq nah. Tadaaa. This is my bed during my foundation life for 2 sem and yeap not only a place to satisfy the appetite to sleep but also a place when I felt damn too lazy to go to ELC (English) class and Computer class (for sem 1) and a place to cry when my parents rang me *lol*

3. yeahh this is the best part. Our not so living room which is more to study place but I call it OUR DEN cuz it is a place where the sounds of laughter came out from every villain in the house and a place to get high together *weed is a necessary during study* (alahh seaweed tao kae noi) and not to forget a place to karaoke and stupid jokes are made.


4. Place to gain inspiration and make business stuffs! TOILET Hahaha no specific picture of em cuz I just don’t have time to. I only got this picture of DIY shelf. Freaking functionable and easy and cheap af.

5. Next is our place to fulfill our starvation needs. Anjung Dengkillll. So im going to list my fav food kiosk (kiosk ke? Who cares this is my blog tho *blownails*) in descending rate!
- 5 star – I called it “kedai no name” since theres no signboard during our first sem n now nama diaaaaa kedai Lengkuas hahah; fav food is always tomyam n nasi putih n telur dadar RM5.50 thts for dinner whilst for breakfast menu is nasi gorang kampung n telur (or sosej kiosk nasi lemak hijau) dengan sambal dia lol around RM2.30.
- 4 star – kiosk Gulai kawah cuz ada ikan keli yeappzzzzzz I lavhhh keliiiii hahahaha
- 3 star – kedai nasi ayam penyet but we changed it to nasi keli penyet (cuz keli is my favoritooo) and 3 star je cuz Anisatul tak makan pedas and sambal dia pedas af so to those who lovessszsdsd pedas2 uols are highly recommended to try their sambal deboommmm.
- 2 starr – kiosk nasi lemak hijau haha cuz sambal dia pedas af jugak but diorg ade buat ayat pickupline yang deboomm and ayam dia sedapp af.

The second level full with groceries shops and bakery and waffle and printing service. I oftenly went to Print expert to print my assignments (my printer sucks during sem 2) cuz the price is cheap n I like the result (me n syaza) .
*took this pic a day before my birthday or merdeka day cuz why not?*

6. Field of vices!?? Hahahahah padang maksiat or padang etika. This is in between Bangunan Progresif and Dinamik and depan Bangunan Etika.



7. what else? Let me refresh my mind for a while.

8. ughhh hahaha I just want to make it to 10 lol

9. Oh ya level 11 of Pejabat Pentadbiran u guys can see the scenery of pekan dengkil (not so pekan deretan kedai jek) n some tall buildings in putrajaya (methinks)



10. yeah finallyyy 10 hahah!

thats all for todayyyyy and pls pray for my part time job kah! guys, i need money HAHAHA 

 "Dengkil je ada langit"

Lots of love,
ANISFAHMIZAR

vemod

Assalamualaikum and hi ppl :))))))))

so Vemod??
what is vemod ?

Vemod
(n.) a tender sadness or pensive melancholy;

so basically it is referring to sadness or something that showing or expressing deep, often melancholy thought: a pensive look.

today is 11th of March 2017 and that means final is around the corner ppl 
so today isnt a good day nor bad one (but maybe the bad one for this sem) 

srsly i said i couldnt express my feelings by words but what i can do is by action (most ppl know that) 
nah today is kinda like my first day holding my anger (rly rly rly angry) and im proud of myself for that. *clapping hands sound* it will not going to be good or bad one if im going to express my feelings here but what i can only said is im totally dissapointed with ppl that i respect the most in my entire life. And again i cried for something that i shouldnt and that showed how fragile i am and that sucks! 

u know that feelings when u keep on hold the feelings for a very long time and until one day u cant even spit it out loud cuz ure already absorb it and it doesnt wanted to be spitted out. ya. tht is what i do feel rn. 

and it bcame hurt the most when ppl who talking not to be bias but actually s/he is the one who did those bias thingy and thats hurt (a lot) 

i cant even feel the affection from someone who i thought to nor someone who i can lean on. 

sorry. just a word. but it could heal tonnesss heart. (ya i do believe saying sorry wont make broken pieces into a piece) but do believe me, sorry, one word that could make ppl who uve done wrong feel better. 

you can always say sory 
but the real apology is 
when you hear their sadness 
in their voice
and see the look in the eyes 
and you realized that they 
have hurt themselves as much.
- kid cudi

no. not being rude. but this is me. accept me the way how you can accept others. the way how u told ppl to be able to accept her .that is how u need to treat me. 

"life is unfair because ppl is the one who make it unfair"





lots of loves,
ANISFAHMIZAR