INTERVIEW IPG 2016

00:09 anis 2 Comments

Assalamualaikum! 

so basically aku baru balik dari ipoh interview Institut perguruan alhamdulillah lepas saringan UKCG tu *acah badan cantik gaiss* 

okay so how was it?
so aku pun bertolak dari rumah awal gais even aku dapat sesi 3 and bilik A which is sesi 3 ni rata2 org bagitau after zohor so boleh je kan nk pegi like pukul 8 ke 10 ke tapi pukul 8 ada mcm pndaftaran n taklimat bagai. 

so aku pun otw dari rumah (teluk intan) are pukul 5 pagi sharp mak oiiiiii *sbb masuk dalam kete first skali aku tengok jam pukul berapa* *and it showed 5:00 am* ini bukan smangat okay ni namanya plan hahaha lol apekau doh nis sbb malas nak bermalam n btw aku dapat iv kat kampus ipoh taklah jauh mana just take like 1 hr 30 min somthng so brtolak pukul 5:00 am stop kat rnr mana idek sbb pagi kott gelap lagi doh around 6:05 mcmtu untuk solat subuh n aku tukar baju untuk iv *yelah gais takkan bngun pukul 4:30 kau dahnak pakai bju kurung mcm dalam kete aku dok sopan sgt kan* 

so sampai depan kampus ipoh tu around 7:15 mcmtu so breakfast kat betul2 depan kampus ipoh tu n aku pulak sakit perut gais tak larat kecut perut smua ada *kemain kata tak larat makan, nasi lemak mak aku rembat jugak lol*  ok so jumpa lah several bebudak yg nak iv jugak ok smua mcm besar2 

anyway wktu dh smpai tu aku mcm neves tu like goneee all gone gaisssss sbb hahaha aku baca selawat aduhh *later i'll tell u guys*  so mcm hilang lah bila dah jumpa member who are (Shida(partner in crime) pastu maziyyah n yatt) so dia punya neves tu mcm hilang all gone siap boleh sembang pompang sbb 4 of us budak mrsm pastu dok buat lawak apa smpai jadi paling kecoh HAHAHAHA lol 

so yat ni sesi kedua aku ketiga n shida n maziyyah sesi ketiga but diff room.
kiteorg punya niat nak prepare for iv but turned out into prep lol sbb kiteorg dok atas meja bukan study ok but took selfiw n snapchats *the only way to keep urself relaxed* so tiba2 mai sorang this chinese ladeyhh who is pretty n quite talkative who was in the same session n in the same room dgn aku so dia ajak like brbincang somthing haa dok lah kat meja sbelah aku we took selfies together ok! gmbaq sat noh 

ok so dlm iv room apa jadi gais??

INTERVIEW SESSION  

dia macm suruh hmpa tulis nama kat kertas putih yg ade sticke rkat belakang dia pastu tampal kat bawah bahu mcm nametag something (btw aku dah siap pakai nametag maktab kot but still kena buat ok) 
*i just inserted some of it ok not all* 

-dia suruh aku berpantun gaisss fulahmakk tang ni mmg aku mcm aduhh blurr wehhhhhhh pastu aku cuma mampu memberikan senyuman yang mungkin tidak mampu mencairkan hati grant gustin but i ve tried ma best gais.

-pastu hat ni dia pening ngn aku siap gelak anyway aku rasa aku dh bagi ayat paling power n terbaik which was (saya akan memberikan komitmen yang tinggi agar dapat melahirkan anak didik yang mampu berfikiran luas dan berfikir di luar kotak iaitu mampu berfikir secara kritis dan kreatif) dia boleh gelak weh n siap keluarkan kotak dari bawah meja pastu tanya "apa beza dalam kotak n luar kotak" dia punya psycho tu beb fuhhhhhhh siap dgn gelak lagi *aku masih bertenang* pastu dia tanya at this one indian guy dalam group aku ape beza dlm n luar kotak dia boleh jawab "cikgu bukan ini kotak, lain kotak" aku macam allahu adakah ini MLM gaisss pecah perut aku dok tergelak ja.

-pastu member segroup aku ni ayah dia nelayan, n the interviewer suruh nyatakan 10 nama ikan pastu dok tanya tiap sorang ikan fav lah lepastu ikan merah sekilo RM berapa.

-dia siap suruh bagi cara2 memancing hmm buat gaya gais kesian member aku hahaha.

-tapi aku rasa group aku mmg kelakar kalau takde interviewer tu sah aku dah gelak berdekah keluar kahak ijo dah *k ni tipu* sbb apa tau haaa
 - the chnese girl tu f6 dia dok habaq kat interviewer tu dia mintak ipg pasai dia dah tak larat form 6 aku gelak laa
 - pastu the indian guy tu habaq pa tah aku lupa dah suka pegang senapang kot sbb pi kepo latihan menembak segala pastu habaq pulak takmau jadi polis hahahaha 
 - this one malay guy habaq pa taktau nk cuba2 kot jadi cikgu smthng like dat 
 but their statement is the best lah kelakar nak oiii

ok pastu this year aku dok tggu2 lah videonya mana sbb yang lepas2 dok habaq ada vid so tahun ni punya lain dia bagi bahan ransangan which is mungkin dialog ke gambar ke mcm aku punya group dapat gambar apa tah nnti aku google k.

anyway here are some of the pict








so its a wrap!

lots of love,
ANISFAHMIZAR




2 lolipops:

Cikgu Nana said...

Cantiknya cikgu anis hehehe

anisfahmizar said...

uish cikgu nana lawa lagi kottt !!